Започва санирането на още пет сгради

Дата: 2019-09-16 12:00:00

  Започва санирането на още пет многофамилни жилищни сгради в Ловеч, съобщават от пресцентъра на общината. Общата стойност на проекта, който се реализира с финансовата подкрепа на оперативна програма "Региони в растеж", е над 1,1 млн. лв., като малко повече от 170 хил. лв. е националното съфинансиране. Крайният срок за реализацията на начинанието е февруари 2020 г.

  Стартът бе даден на 12 септември с първа копка на ул. "Цачо Шишков", където се намира един от блоковете. Останалите сгради, които ще се санират сега, са още една на същата улица, две на ул. "Генерал Скобелев" и една на ул. "Патриарх Евтимий".

  "Самото име на проекта - "Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч - етап 2", предполага наличието и на други етапи. Имаше етап 1, ще има и следващи след етап 2", каза кметът Корнелия Маринова. В момента се изпълняват строително-монтажни дейности и има две напълно завършени жилищни сгради - на ул. "Г. С. Раковски" 3 и на ул. "Генерел Столетов" 26.

  "Енергийната ефективност е без алтернатива и ние го показваме не само с проектите по оперативна програма "Региони в растеж", а и с 11 проекта по националната програма за прилагане на мерки за енергийна ефективност", допълни Корнелия Маринова. Както е известно, целта на всички тези проекти е да се повиши енергийната ефективност в жилищните сгради, да се подобри комфортът на обитаване,експлоатационните характеристики и да се удължи жизненият им цикъл. Енергийните спестявания водят и до по-малък общ годишен разход на първична енергия и емисии на парникови газове. 

  На финала кметът на Ловеч пожела спорна работа на строителите, търпение на живеещите в сградите за преодоляване на временния дискомфорт и успех на екипа на проекта за приключване на всичките му дейности в срок.

Aвтор: Редакция "Ловеч Прес"