Приключи тазгодишното издание на щурилницата "Забавно лято"

Дата: 2019-09-18 12:00:00

  На 14 септември в попската градина в Ловеч се проведе последната за тази година инициатива от кампанията "Забавно лято". За единадесета поредна година детски глъч гласяше кварталите "Червен бряг", "Младост", "Здравец", "Уста Колю Фичето" и центровете в селата Умаревци, Дойренци, Гостиня, Пресяка, Славяни, Слатина, Чавдарци, Лисец и Малиново. За пръв път "Забавно лято" гостува на тетевенското село Гложене. Жителите на град Априлци и Тетевен също имаха възможността да се докоснат до магията на лятната кампания.

  Момчетата и момичетата от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" и БМЧК бяха верни приятели в игрите. Скачане с чувал, надбягване, дърпане на въже, дартс бяха само част от многото интересни игри. Радостна вълна предизвика пренасянето на вода с чашки и пълнене на кофи, пренасяне на пуканки с лъжица, кой отбор най-бързо ще спука балони, пукане на балонче гръбче в гръбче, удавник и играта заедно с родители и баби "Познай детето". За прецизното изпълнение на игрите спомагаха доброволците Габи, Никола, Вероника, София, Мадлен, Ана-Мария, Любослав, Мая, Моника, Теди, Яна, Дамяна, Петя и Маги.

  Деца и доброволци се впуснаха в най-забавната и очаквана инициатива, а тя, забавата, е безкрайна - рисуване, оцветяване, игри, танци и много настроение. 

  Безспорно най-желани и тази година бяха фешън татусите и рисуването на муцунки. С помощта на Руси и Силвия  се преобразиха лицата на малчуганите в обичани животни и любими комикс и приказни герои. Градусът на настроението се поддържаше винаги на гребена на вълната от водещите Виктор и Давид.

  За добрия подбор на музика през цялото лято се грижеше озвучителят Слави Генов. Желаещите да изявят своите таланти имаха възможността да направят това на импровизираната сцена. Активността на родителите също беше голяма, те споделиха празника със своите деца и бяха съпричастни към емоциите и настроението им. Към програмата на "Забавно лято" се присъединиха Превантивно-информационният център за борба с наркотичните вещества и Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни в Ловеч.

Aвтор: Редакция "Ловеч Прес"