Над 900 ще работят във VOSS Automotive

Дата: 2019-09-30 12:00:00

  Над 900 служители ще работят в производственото предприятие на VOSS Automotive в Баховица до две години, стана ясно по време на тържественото му откриване. Събитието посрещна почетни гости, сред които бяха вицепремиерът Томислав Дончев, главният секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров, д-р Регине Хаген-Ек - председател на консултативния и надзорния съвет на VOSS, д-р Томас Рьотиг - CEO на VOSS Group, и др.

Управляващият директор на VOSS Automotive Bulgaria Роланд Вайс благодари на правителството, държавните институции, областната управа, кмета на Ловеч и глобалното управление на VOSS за подкрепата, благодарение на която инвестиционният проект, свързан с изграждането на завода, е реализиран в кратък срок.

"Добри сме в инвестициите и разработването на нови технологии", каза д-р Томас Рьотиг и подчерта, че групата е лидер в производството на SCR линии и термалното управление, като развива нови технологии, свързани с охлаждането на акумулаторни батерии за електромобили. По думите му до края на 2020 г. екипът на Automotive Bulgaria ще е 750 души, а до края на 2021 г. - 1000.

Вицепремиерът Томислав Дончев и Владимир Туджаров връчиха сертификат за инвестиция - клас А, на VOSS Automotive Bulgaria. Гостите имаха и възможността да разгледат предприятието и да се запознаят с продуктите на VOSS Automotive Bulgaria. Работата на завода ще бъде фокусирана върху производството на SCR технология за дизелови автомобили, както и върху решения за управление на температурата в електрически автомобили.

Откриването на завода бе кулминацията на процес, който стартира през юни 2018 г., когато компанията VOSS Automotive Bulgaria бе основана. Проектът се разви на няколко етапа, като през август т. г. компанията премина успешно процеса по одитиране от IATF. Общата планирана инвестиция към момента възлиза на 15 млн. евро. На този етап има открити над 130 работни места. 

"Присъствието и дейността на компанията в България са от стратегическо значение както за развитието на бизнес отношенията между България и Германия, така и за развитието на региона. Иновациите и стремежът към най-високо качество на продукцията са основна мисия за VOSS Automotive. Ето защо изборът за инвестиция в България е огромно признание, но и голяма отговорност. Вярвам, че с общи усилия ще оправдаем очакванията",  коментира вицепремиерът Томислав Дончев.

Aвтор: Редакция "Ловеч Прес"