Десет спектакъла представя фестивалът "Младите в театъра"

Дата: 2019-09-30 12:00:00

  Десет спектакъла за осем дни ще бъдат представени в Ловеч в рамките на традиционния фестивал "Младите в театъра 2019" (1-8 октомври). Това съобщи директорът на Драматичен театър - Ловеч, Биляна Петрова. Събитието е с подкрепата на Министерството на културата и община Ловеч и ще се проведе на двете сцени на театъра. Билетите са от 6 и 8 лв., за ученици и организирани пенсионери има намаление.

  Откриването е с "Апарт" на Театър "Азарян". Документалният спектакъл борави със средствата на пърформанса и въздейства като арт инсталация, разкривайки възможностите на сценичното пространство. Петя Бончева влиза в образа на актриса, тъй като спектакълът е по разкази и интервюта от сборника "Артисти със сребро в косите". "Това, което е стойностно в този спектакъл, е че той е много честен и искрен, много личен. Така казват актьорите, че е като лична изповед, лично споделяне с публиката. Това е, което го отличава", казва режисьорът Илко Ганев.

  Сред заглавията прави впечатление спектакълът "Балканът не е мъртъв" на хасковския театър "Иван Димов". Автор на пиесата е известният македонски драматург Деян Дуковски. Режисьор е Стефан Зарев, а в ролите ще видим Добриела Попова, Иванка Шекерова, Петър Влайков, Димитър Атанасов, както и още девет талантливи млади актьори. Действието се развива в началото на миналия век, когато Балканите се разтърсват от преломни събития. Хаос, революции, драматични обрати, съдбовни срещи... И една невъзможна любов! Участват: Анатолий Ставрев, Галина Иванова, Делян Илиев, Димитър Атанасов, Димитър Димитров, Добриела Попова, Иванка Шекерова, Калин Пачеръзки, Катерина Стоянова, Мария Панайотова, Николай Петров, Петър Влайков, Радослав Владимиров.

  Ловешкият театър се представя с документално-танцовия спектакъл "Един ден, двадесет и три часа и една минута". Представлението е посветено на 40-годишнината от полета на първия български космонавт Георги Иванов в Космоса. Режисьор е Благой Бойчев, сценографията и костюмите са на Елица Андреева, хореограф е Стефания Георгиена. Участват Явор Костов, Силвия Чобанова, Петър Стойчев, Катя Йочева, Марина Атанасова, Гьорги Трайков, Десислава Иванова и Иван Недялков.

Aвтор: Редакция "Ловеч Прес"