Потребителите на две социални услуги празнуваха

Дата: 2019-10-22 12:00:00

  На 18 октомври потребителите на социалните услуги в Дневен център за деца и младежи с увреждания и в Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция "Свети Иван Рилски" в Ловеч. Гост на двете отделни тържества беше Венцислав Христов, временно и.д. кмет на общината, заедно с Валерия Баръмова, началник-отдел "Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт", и Катя Колева, главен експерт "Медико-социални дейности", съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

  Дневеният център за деца и младежи с увреждания вече работи 22 години, като се управлява от сдружение "Закрила". Венцислав Христов връчи на Мария Недялкова, директор на центъра, поздравителен адрес, в който се казва: "Община Ловеч винаги е подкрепяла тази социална услуга и така ще бъде и занапред. Това е важна дейност за нас, защото искаме всеки гражданин да се чувства обгрижен и необходим. Към момента община Ловеч осигурява 25 социални услуги, като до края на програмния период на оперативните програми те ще станат 28".

  Младите хора от центъра отпразнуваха рождения ден с много песни, танци, имаше и торта със свещички и игри.

  Управителят на Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция "Свети Иван Рилски" Татяна Добрева също получи поздравителен адрес, в който се изтъква: "Празникът е повод да засвидетелстваме нашето уважение, внимание и грижа към живеещите тук, както и благодарност към персонала, който осигурява добрите условия. Продължавайте да бъдете достойни последователи на делото на Свети Иван Рилски".

  На този ден социалната услуга неслучайно отбелязва своя патронен празник - Свети Иван Рилски е считан за най-великия български светец и отшелник. Центърът навършва една година дейност, като за това кратко време се утвърди като място с добро качество на живот. В момента в него живеят осем възрастни хора, които бяха зарадвани с почерпка и топли думи от гостите.

Aвтор: Редакция "Ловеч Прес"