С водосвет за здраве започна Седмицата на пожарната безопасност

Дата: 2019-09-11 01:42:59

   Водосвет за здраве отслужи Ловчанският митрополит Гавриил в съслужение с отец Кънчо Кабадийски и дякон Мартин в първия ден на Седмицата на пожарната безопасност в Ловеч, която е до 13 септември. „Този, който не може да се жертва за другите, на него не може да се разчита”, посочи Дядо Владика, след като разказа древна легенда за доверието.

   Строят на дежурните пожарникари бе приет от комисар Владимир Кацарски, директор на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Ловеч. „Подготовката на тези, които работят в пожарната, както и на доброволците е от решаващо значение за спокойствието на гражданите, за тяхната сигурност. Многократно съм имала възможност лично да се уверя във вашите способности, както се случи и неотдавна при пожар. За всичко, което правите, искам в навечерието на вашия празник да ви благодаря“, каза кметът на Ловеч Корнелия Маринова.

   На празника присъстваха още областният управител Ваня Събчева, старши комисар Милен Маринов, директор на ОД на МВР - Ловеч, началникът на РУ – Ловеч, Златин Михайлов и др.Както ЛП писа, през седмицата са предвидени редица мероприятия, насочени към повишаване на културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност. А в четвъртък (12 септември) в двора на казармата ще има демонстрации и най-разни предизвикателства към малки и големи.

Aвтор: Редакция "Ловеч Прес"